Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2009. december 30., szerda

Készülődünk és a fejlődési ugrások

Készülődünk a szilveszterre. Megyünk holnap este bulizni, kiváncsi vagyok a gyerekek hogyan fogják bírni. Bettina biztosan odalesz az örömtől, Roxána meg különben is szereti a nyüzsit, lehet őt is csak éjfél után fogjuk tudni ágyba dugni. Sajnos apa holnap is dolgozik, este 7 körül ér haza, csak akkor tudunk elindulni, dehát valahogy túléli, egyszer van egy évben szilveszter. Sütök-főzök, ha felkelnek Bettina segít majd a sajtos rudakat megcsinálni, de közben egy kicsit levegőzni is ki kéne menni, miért nem lehet hosszabb egy nap, gondolom ilyenkor.


Roxána fejlődési ugrásban van, mostmár tényleg jó lenne, ha elindulna. A védőnő kiderítette, mégis van itt is Korai Fejlesztő, úgyhogy jövő év elején egy beadványt kell leadnom és onnantól számítva állítólag 2-3!!!! hónap. Gondolom, vagyis bízom benne, addigra már futkározni fog, de mindegy is, utána sem fog ártani neki, így legalább behozza magát a későbbiekben és az ebből fakadó tanulási és egyéb nehézségeket elkerüljük. Úszni 4 éves korától mindenképpen fogunk járni, meggyőződésem, hogy az úszás fejleszt a legjobban, minden téren. Azért még mindig bosszant, hogy szinte minden csak Budapesten van. A védőnő ajánlotta a Gekko-t is, de az egy vagyonba kerül, nem a mi pénztárcánkhoz szabták az áraikat. Biztos hatékony a módszer, elolvastam és tetszik, de olyan szaga van a dolognak, hogy a gazdag embereknek okos gyerekük lesz, másnak meg nem. Pedig ez nem így van, mi is otthon sokat fejleszthetünk az okos gyermekinken.
Aztán mintha megint új fogacskák jönnének. Most 12 van, de nagyon be van dagadva, szerintem újabb 4 van láthatáron. Legalább most szimmetrikus a fogsora :-) Ezzel egyidőben megindult a beszédfejlődés is.
Legújabb szavai:

hoppá (ez a nagy kedvenc)
nem-nem
elme (elment)
ejő (fenyő)
appa (mióta mondja, naponta 100x elismétli neki)
papa
baba
ámpa (lámpa)
óóó (hó)
anya (kristálytisztán kimondja és hangosan szólongat)
kaka
cica
cincin
miú (miáú)
kár (varjú, vagy bármilyen madár)
nyamnyam
víz
szi (cipő)
és az örök kedvenc a bíííííí (minden gyűjtőneve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése