Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2009. december 7., hétfő

Hófordulós 1,5 éves és a megkésett Télapó



Roxána ma 1,5 éves lett. Nagyon rohan az idő, napról napra huncutabb. Szinte egész nap közlekedik a lakásban a maga módján, nagy kedvence lett a térden járás és útközben odajön, puszit ad oda, ahol ér és megy a dolgára, mert az manapság igencsak sok van. Szombaton a csillag születik című műsorban a Kutyakölyköktől teljesen odavolt, énekelt, táncolt és tapsolt az előadásuk alatt. Egyre több mindent megért, legújabb szava a néni, mindegy milyen nemű, akkor is néni és kész. Imádjuk őt is nagyon, szerintem Bettinával jó testvérek, annyira jó nézni őket, mikor együtt játszanak. Ez a picúr tegnap, bement a gyerekszobába megvigasztalni Bettinát, mikor valamiért le lett szúrva. Hát komolyan jó érzés volt látni ezt a testvériességet.

Természetesen nálunk is járt a Mikulás hétvégén, a gyerekek bőszen tisztogatták a csizmácskáikat. Roxána nem nagyon értette mi is történik, de azért segített. Az oviban is ma jött el a Télapó és az apáéknál is.


Az oviban Bettina egyedül mondta el a versikét és este is ügyesen elismételte, nagyon büszke voltam rá. Roxána nem ment oda a Mikuláshoz, persze hangosan kiabált neki és énekelt a többi gyerekkel, de amikor azt gondoltuk, hogy lefényképezzük őt is, na persze, az már nem tetszett neki. Úgyhogy nem sikerült a Mikulással együtt a közös fotó, majd jövőre bepótoljuk. Bettina még egy szép szalvétás képet is készített, nagyon szép lett. Viszont annyi csokikészletünk lett itthon, hogy talán 1 évig is kitart.


1 megjegyzés: