Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2010. március 7., vasárnap

21. hónap


Ennyi idő telt már el, szinte hihetetlen. 3 hónap és itt van a 2. szülinapja Roxánának, ami nekem egyben azt is fogja jelenteni, hogy végre nyár lesz.
Rengeteget fejlődött az elmúlt hónapban, minden téren. Az újabban növő fogai, mostmár teljesen kijöttek, nem csak egy kis búb van ott. Hosszan elhúzódott betegségéből meggyógyult, kezdi felfedezni a wc-t és a bilit is. Mikor bekakilt jelzi, de sajnos csak utólag, egyik nap a zacsiba kellett pisilnie, és mindig megjártam vele, így csak a zacskó volt felragaszta, a pucér popójára volt lazán felhúzva a nadrág, hogy ne gyűrődjön össze a zacskó. Nagyon élvezte. Remélem nem kell már majd ennyi ruhát felvenni és egyszerűbb lesz. A pelenkázás kész rémálom számomra, sokszor ülve kell megtörölnöm és felvarázsolni rá a pelust, nem hajlandó lefeküdni. Lehet bugyipelusra kéne váltani, de csak ismételem önmagamat, amíg ennyi ruha van rajta addig értelmetlen az is. A gyereket le kell teljesen vetkőztetni ahhoz, hogy új pelust lehessen ráadni. 
Megtanult magabiztosan felállni a földről, nagyon édes, feláll és tapsol magának közben mondogatja, hogy éjjen, éljen! Azthiszem júniusban a konduktor csupa jókat fog mondani, már a lemaradását majdnem behozta. Fut, pörög, közben tapsol, a lépcsőre sem mászva megy már föl, de még nem váltott lábbal. Megtanulta a magas küszöböt is átlépni, eddig ezzel is problémák voltak. Egyedül eszik, sokszor fel van háborodva, ha segíteni akarok neki. Ennek igazából örülök, mert a bölcsiben könnyebb dolga lesz. A poharat is egyre ritkábban önti a nyakába, mostanában pici vizes üvegből szeret inni. 
Sok új szót tanult, olyan érzésem van, hogy majd egyik napról a másikra a nyakunkba zúdít mindent. Elég sűrűn érthetően mondja amit akar, de végülis mindent elmagyaráz, még azt is, amit figyelmetlenanya észre sem vesz. Új szavai: kettyű=kesztyű, rendben, madár, hapci, cica, bomb=gomb, maom=majom, őőz=gőz, víz, egíséé=segítség, lámpa, vijág=virág, cip-cip=csip-csip, ceppápára=cseppápára, cücc=csüccs, emet=elment, cowboy, Peti, Tibi, Niki, tiktak, moto=motor, tessék, néni, sí=sír
Aztán vannak a kedvenc reklámok, az egyik a bankos focipályás. Az "unicreditbe" és a "félpályáig" szavakat, ugyanúgy kiabálva és ugyanazon hanglejtéssel mondja. Egyszerűen imádja. A másik az AXN-en megy, egy mekis reklám, ahol zenére ugrálnak a hamburgerek. Tapsol és énekel nekik.

3 megjegyzés: