Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2009. október 29., csütörtök

Ragasztás, varrás, foltozás és helyreállítás

Míg sokan hobbiként és szórakozásként űzik ezeket a tevékenységeket, nekem a mai napom nagy része ezzel telt. Bettina annyira vigyázott minden könyvére, ha véletlenül egy nem leporellós könyv kerül Roxána kezébe, szegény könyv nem számíthat semmi jóra. Annyira nézegeti, lapozgatja, oda vissza forgatja, hogy hamar kárt tesz benne, elszakadnak, kiesnek a lapok. Van egy bébikönyve, amit nem is értek, miért nem vastagabb lapokból raktak össze, több a ragasztó már rajta, mint a lapok. Kinyitja és addig nézegeti, míg meg nem találja a babát, a spagettit és a macit. Szóval szét van rongyolódva rendesen, de annak örülök, hogy mindkét gyermek szeret olvasni, lapozgatni, jó dolog is az.

A ruhákat a varrás sokszor elengedi, tehát tű és cérna = helyreállítás. Nem szeretem, ha lyukas, varráselengedettek a ruhák, nem szoktam összevárni őket, azonnal megjavítom. Aztán csak azt vettem észre, hogy eltelt a nap, Niki neked itt is megköszönöm, hisz a mai nap nagyon sokat játszottál a gyerekekkel, így volt időm kicsit tevékenykedni.

Holnap lesz a takarékosság világnapja!!! De erről majd bővebben holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése