Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2009. október 14., szerda

A víz, mint életünk egyik fontos része







Bettina 2009. február 1-én kezdte az úszást Zsuzsa néni úszóovijában. Éppen elmúlt 4 éves, így mehetett is, nagyon nagy kétségeim voltak, hisz, ha a szemébe ment a víz a zuhany alatt, akkor sírt, nem szerette, a hajmosás pedig sokáig maga volt a rémálom.
Emlékszem bőven elmúlt már 1 éves, mikor először zuhanyzott. Felszereltünk neki kapaszkodót, volt csúszásgátló, üvöltött, mint akit bántanak, így ment ez hosszú heteken keresztül. 2,5 éves volt, mikor Baskán nyaraltunk és egy hullám felborította. Utána azt mondta nem megy be a vízbe, inkább napozik, ezt meg is örökítettük :-)

De térjünk vissza az úszóovira. Februártól májusig szinte csak játszottak, volt esik az eső játék, szépen megtanultak lebukni a víz alá, beleugrani a medencébe, a gyorsúszás alapjait, az én félénk kislányomból egy kis pancsoló lett. Május végén viszont átmentek a nagymedencébe és bizony félt a mélyvíztől. Pedig a tengerben úszókarral lubickolt előző nyáron is már. Ahogy a mélyvízbe átmentek szépen elkezdett lecsiszolódni a csoport, júniusban már sajnáltam, szinte ő volt a legkisebb a csoportban, volt olyan óvodás 6 éves gyerek, aki simán átúszta a medencét.

Szeptemberben 2 hónapos szünet után újrakezdtük. Az első két órán csak a gyerekmedencében voltak. A 3. órán átmentek a mélyvízbe, félt ismét egy kicsit, de a következő órára ez elmúlt, Bettina mára igazi vízicsibe lett. Ügyesen úszik gyorsúszással karika nélkül, igaz mindig azt mondja gyakorolnia kell, mert ő ÚSZÓBAJNOKNŐ lesz. Jövő nyárig biztosan megtanul merülni és végre felhozhatja a kagylókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése