Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2009. október 26., hétfő

Őszi szünet

Élvezzük az őszi szünetet. Délelőtt Bettina úgy döntött, nagyon rég látta már a FEKETE SZÉPSÉG-et. Végülis egy szép és tanulságos mese, inkább ezt nézze, mint valamelyik mesecsatornát. A két kiscsaj leült a székbe, Roxána majd kibújt a bőréből, mikor meglátta a lovakat, egyfolytába csak azt hallottam tőle: bííííí, bíííí, aaaaaaa, úúúúúáááááááá és egyebek... Szóval nagyon édesek voltak, majdnem végig tudták nézni mindketten a mesét.


Délután úszni voltunk, Bettina annyira örült neki, hiányzott a mozgás, sajnos szerdán Zsuzsa néni őszi szünetet tart, így elmarad. Majd bepótoljuk valami mással.

És megmutatom a hétvége pizzáját. Szeretek pizzát sütni, hamar megvan és mindig sikerül. Finom a recept:




480 g liszt
240 ml víz
2 ek olivaolaj
1 kk só
1/2 kk cukor
1 kk oregánó
1/2 csomag szárított élesztő
pár csavarás friss bors

Ezt berakom a kenyérsütőbe és 1,5 óra múlva kész a finom tészta. Eddig még mindig sikerült. Ebből nálunk 2 nagy és 1 db pici pizza jön ki. Mindenki olyan feltétet rak rá, amit csak szeret. Azt valamelyik főzős műsorról lestük el, hogy ha nagyobb kockába rakjuk rá a sajtot, akkor jobban ráolvad, mintha lereszeljük, mellesleg egyszerűbb is. És az sem elhanyagolható, hogy egy pizzériában egy családi pizza már több, mint 3000,-Ft, ebből szerintem több lesz és kb. 1000,-Ft-ból bőven kihozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése