Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2010. január 13., szerda

Bettina nyüzsög, Roxána akaratos



Bettina szerencsére jól van, nem lázas, hat az antibiotikum, szervezem a születésnapját is. Remélem minden rendben lesz, már csak a játékokat kéne kitalálni, amit a gyerekzsúron játszunk. Ennek holnap nézek utána, de ha valakinek jó ötletei vannak nyugodtan ossza meg velem. Gyakoroljuk az angolt is, sajnos az itthonléttel 2 óráról lemarad az oviban, bár amennyire érdekli elmaradása nem lesz. A tanult anyagokat minden hónapban megkapom, sokszor tesztelem mit tud, nagyon élvezi a nyelvtanulást.
Roxána újabb fogat növesztett, így már 13 van és még újabb 3 útban nagyon bedagadva. Akaratos borzalmasan, sokszor nehéz vele, mindent egyedül akar. Enni nagykanállal, nagyvillával, inni, tegnap valamiért hisztizett este, meg volt az első földhözvágós hiszti is, attól féltem, hogy beveri a járólapba a fejét, fetrengett a földön. Jaj nekünk mi jön még, de átvészeljük ezt is. Ennek ellenére, ha minden úgy történik ahogy szeretné, kiegyensúlyozott, jókedvű. Élvezi a járást, felfedez, ma az udvaron kergette a cicát, mondom neki sétáljunk arrébb, kérem a kezedet, elutasító nemmm, nemmmm volt a válasz. Egyedül akar járni is mindenhová, én pedig ígéretemhez híven nyafogás nélkül hűen követem. Alig tudom öltöztetni-vetkőztetni, azt is egyedül akarja csinálni, a pelenkázás kész rémálom, hisz ülve nem lehet popót törölni, azthiszem nemsokára előkerül nálunk is a wc kacsafeltét, tőlem akár holnap teljesen leszokhat a pelusról. Álom, de milyen jó is lenne, pedig lehet még egy év is hátra van.

1 megjegyzés:

  1. Mi a játszóházba tartottuk a Patrik szülinapját, volt bohóc, és arcfestés is,és 2 óra játék idő volt amitől kidőltek a gyerekek :))De jó , hogy még nekünk odébb van,és nem kell törnöm a fejem ;-)

    VálaszTörlés