Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2014. október 5., vasárnap

Október 3. a mi ünnepünk is

Október 3. munkaszüneti nap, ünnepnap Németországban. Ekkor ünneplik Németország újraegyesítését (Tag der deutschen Einheit). Mivel 1989-ben történt meg, így most éppen 25 éve volt már. A facebookon hirdették már régóta, hogy ezen a hétvégén a Szent György Lovagrend Hungarikum bemutatót rendez Passauban. Csak az október 3-i napra tudtunk elmenni. A Gisela gimnázium és templomnál volt a rendezvény. Volt fesmény kiállítás, füstölt kolbász, mangalica szalonna, alma-almalé, pálinka, aszalt termékek, méz. Továbbá kézműves kiállítás és vásár, Bettina kis segítséggel faragott is, amit ajándékba meg is kapott. Ettünk kürtös kalácsot illetve szürke marhából készült gulyás levest, nagyon finom volt. A gyerekek kipróbálták az íjászatot, Roxána azóta mindenáron szeretne egyet itthonra is. Sok kedves emberrel ismerkedtünk meg, valószínű a Passaui Magyar Misszió további programjaira is el fogunk menni. 








Ami még érdekes volt és fontos is, hogy bemutatták az iskola igazgatóját. Mivel Bettina 4. osztályos, az idén mindenképpen iskolát kell választani, jövő évtől már nem általános iskolás. Ezt a sulit néztük ki neki. Itt egy helyben van gimnázium és reáliskola, csak lányokkal. Nos, amint az igazgató úr meghallotta, hogy Bettina jövőre szeretne oda járni, azonnal körbevezetett minket az épületen. Vannak régi részek, vannak felújított épületek, de modern minden, bementünk még a konyhában is, ahol a lányok háztartási órái vannak. Kaptunk tájékoztató füzetet, és januárban mindenképpen megyünk a nyílt napra. A reál iskolához 2,66-os átlag kell, és majd 7. osztálytól lehet felvenni a gazdaságtant, vagy a franciát, vagy a háztartástant. Ezzel azért még nem kell sietni. Nagyon szimpatikus a suli, az igazgató pedig egy nagyon kedves ember. 

Ezen a napon nagyon jól éreztük magunkat, péntek volt, munkaszüneti nap, szórakoztunk. A németek sokat köszönhetnek a magyaroknak, ha ők nem lettek volna, akkor ezen a napon nem ünnepeltek volna.


Ott vagyunk a háttérben :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése