Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2014. október 13., hétfő

Fogorvosnál

Ma volt esedékes a gyerekek féléves kontroll vizsgálata a fogorvosnál. Roxána örömmel ment megmutatni az első kettő kiesett fogainak a helyét, illetve az újak érkezését. Szépen rendben megy neki a fogváltás.

Bettinának már legutóbb találtak lyukas fogat, kapott megelőzésként valamit, amit rákentek neki. Most is volt lyukas foga, illetve elpanaszkodta, hogy a lassan két hónapja mozgó foga eléggé fáj neki evéskor és fogmosáskor. Doktor bácsi megnézte és azt mondta, hogy a lyukat mindenképpen be kell tömni, és ha már úgyis elérzésteleníti, akkor kihúzza a mozgó fogat is. Azért fáj neki, mert alul már jön az új fog és persze nyomja. Szerinte egy kicsit korai még ennek a fognak a kiesése, de nem egyedülálló. 

Jó nagy tűvel megkapta az érzéstelenítőt, aztán várt egy kicsit és azon röhögött mennyire zsibbad az arca és nem érez semmit. Szépen betömték a fogát, aztán kihúzta a mozgót is, nem tartott sokáig. Bettina  meg sem szólalt, le a kalappal nagyon bátor volt, úgy,  hogy még soha életében semmilyen fogászati kezelést nem kapott. 

Búcsúzóul kaptak ismét ajándékot, Bettina valami pörgettyűt, Roxána pedig ismét gyűrűt. Éjszaka várjuk ismét a Fogtündért, mostanában sokszor látogat hozzánk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése