Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2014. szeptember 14., vasárnap

Az új kezdet

Mostanában annyi minden kavarog a fejemben, elég sok minden történik velünk. Megér egy újabb próbát a blog újraindulása!?

Lassan végetér a nyári szünet. Hétfőn Roxána már megy oviba. Az újonnan épült, szép, új, modern oviba. Már várja nagyon, igazi iskolakezdő csoportos lesz. Júniusban betöltötte a 6. életévét, sok gondolkodás után arra jutottunk, hogy még maradjon egy évet az óvodában. Szerintem még nem eléggé iskolaérett, gyakorolhatja a németet még egy évig és nem utolosó sorban nő még hozzá egy kicsit. Jelenleg 103 cm és 14 kg, a nyáron a boltban próbáltam neki iskolatáskát. A legkisebb modell is a feneke alá ért. Bízom benne, hogy iskolakezdésig eléri a 110 cm-t. Mellesleg ma van a névnapja is, boldog névnapot Roxána.

Az iskola szeptember 16-án kedden indul, Bettina 4. osztályba megy már. Ez az egyik legfontosabb év, hiszen az általános iskola utolsó éve, félévkor el kell dönteni milyen iskolába megy tovább és természetesen a tanulmányi eredmény beleszámít a felvételibe. Okos gyerek, jó tanuló is, bár kissé lusta. Ígéretet tett rá, hogy az idén összeszedettebb lesz, folytatja a zongorát, ami az utóbbi időben igen jól megy neki és bízom benne, hogy esélye lesz továbbra is énekkarra járnia, bár sok az esély rá, hogy ismét péntekenként lesz, mikor nekik még órájuk van. A könyvtárba is ismét el kell látogatnunk, mert imád olvasni és az itthon lévő könyveket már mind kivégezte. 



A napok gyorsan telnek egymás után. Ez a nyár, vagyis az augusztus az esős volt, már annyira utálom az esőt a csigákkal együtt, hogy azt el sem tudom mondani. Nyár végén még fűteni is kellett egyszer, nagyon hűvös volt. Valahogy elmaradt az igazi nyár, az a perzselő. Volt pár nap a pünkösdi szünetben júniusban, akkor nagyon sokat voltunk fürödni, de akkor is utána hétvégén Csehországban voltunk Martináéknál, ismét hűvös és esős volt. Sajnos várnom kell a nyárra jövő évig. Remélem az elszántságom kitart és sikerül a heti 1-2 bejegyzést hoznom. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése