Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2014. november 2., vasárnap

Kirándultunk - Jochenstein, Haus am Strom


Pénteken 31-én, amíg minden nyitva volt kihasználtuk a kellemes időt és kirándulni indultunk. A cél Jochenstein volt Obernzell után, kb. 20 km-re tőlünk, gondoltuk útközben megejtjük a bevásárlást is, hisz két napig nem lesz nyitva semmi.

Amint megérkeztünk sorban jöttek a hajók, így gyorsan felmentünk a gátra, megnézni hogyan mennek át a hajók. Jochenstein tudniillik a Duna partján fekszik egy nagy átemelő gáttal, mivel a vízszint itt nagy különbséggel bír a hajóknak valahogy át kell jutniuk, ezért készítették az átemelő gátat. Gyalogosan vagy biciklivel lehet átmenni a túloldalra, a híd egyben a határ is félúton, Jochenstein Németország, a túloldal pedig már Ausztria. Tehát jöttek a hajók és megállapítottuk, hogy az egész egy liftként működik. Én még mindig nem értem igazán, de érdekes az biztos. A gyerekek sokáig akartak játszani a kinti játszótéren, de mi azért mentük, hogy megnézzük a múzeumot Haus am Strom, ház a villamosáramnál. Én már többször voltam ott és gondoltam is, hogy a gyerekek nagyon fogják élvezni.

Főként gyerekeknek csinálták a múzeumot a téma a víz, főként a Duna és az energia amit a víz, szél által termel, illetve a környék látványosságai természeti szépségei. Mikroszkóp alatt meg lehet nézni állatokat, növényeket, sok játék van, videók, vízi zene, készíthetünk önarcképet, ami végül halacska formát ölt, van akvárium, kvízjáték. A gyerekek nagyon élvezték, mindent kipróbáltak és felfedeztek. Kifelé természetesen játszhattak még  a játszótéren. Hazafelé Erlau után megálltunk a Dunánál még.




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése