Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2012. május 17., csütörtök

Röviden összefoglalva

A blogba nagyon rég nem írtam már, közben eltelt a farsang, ahol Bettina Kleopátra volt, Roxána pedig katicabogár. Mindenhez keresek majd képeket és utólag feltöltöm, az biztos, hogy a facebookon fent vannak ezek is. Utána megvolt a húsvét, ami nagyon hamar eltelt, és mindeközben kaptunk egy lehetőséget egy teljesen más és új élethez. Jól átgondolva elfogadtuk és elkezdtünk szervezni, rendezni, ötletelni, keresgélni, ami természetesen nehéz feladat volt minden szempontból. Én a magam részéről próbálom a gyerekek érdekeit szem előtt tartani, azt, hogy mi nekik a legjobb és mi hoz a jövőben számukra még több lehetőséget. Gondolom a kezdet mindenki számára nehéz lesz, hisz más a munka, a környezet, az emberek, a felfogás, de ahogy mondják a jót könnyű megszokni, úgyhogy meglátjuk. :-) 

Tehát a helyszín Németország, ezen belül is Thyrnau-hoz tartozó község Zwecking, 10 km-re vagyunk Passau-tól, illetve az Osztrák határtól is. Itt kezdődik a Bajor Erdő, drukkolhatunk a Bayer München-nek is, bár a foci nem a mi világunk. Nagyon helyes kis házat bérlünk, 2 hálószobás, nappali, konyha, fürdő, spájz, terasz, garázs és egy nagy kert tartozik hozzá. Egyelőre egyedül vagyok itt, május 10-én érkeztem és dolgozom, majd június 13-án utazom Magyarországra és azon a hétvégén a családdal jövünk már ki. Bettinát beírattuk a helyi iskolába, ahová június 18-tól, mint vendég diák mehet. Neki már meglesz addigra az elsős bizonyítványa, nem kell tanulnia úgymond, hisz nincsen tétje, inkább figyel és ismerkedik, tanulja a nyelvet. A suli július 31-ig tart, utána pedig jön 6 hét nyáriszünet. Roxána is be van íratva az oviba, most azt mondják legkésőbb december elején kezdhet.

A blogot természetesen folytatom, próbálok rendszeresen írni, hogy az emlékek és a pillanatok ne vesszenek el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése