Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2010. június 17., csütörtök

Helyzetjelentés röviden

Eltelt már két hét, azóta jól összesűrűsödtek a dolgok. Mindig rohanni kell, reggel is, délután is, és mégis annyira hamar végetér a nap, nem is tudom, ez megszokható? Roxána július 5-től nem jár bölcsibe, kezdődik neki a nyári szünet, irigykedem is miatta. Legalább egy kicsit kipiheni magát, valahogy a délutáni anyahisztik nem akarnak alábbhagyni. Ma lesz náluk az oviba induló gyerekek "búcsúztatása", nem akarom a ballagás szót használni, mert ez nem az. Rendeznek egy kis bulit, üdítővel és bolti sütivel, legalább a szülők is találkoznak egymással, vagyis inkább gyereknap jellegű. Azt ígérték, hogy a bölcsi kap játékokat és még egy igazi tűzoltó autó is jelen lesz, bízom benne, hogy az idő is nekünk fog kedvezni. Természetesen az elejére nem érek oda, délután 3-ra rakták, nem is értem különben. Megfigyeltem már, hogy egy csomó gyereket nem ismerek a csoportból, mert reggel még nincsenek ott, délután már elmentek haza mire odaérek. Pedig 7-15,45-ig van bölcsiben, nem egy extrém idő. Milyen időbeosztásban dolgoznak ezek a szülők nem tudom, lehet, hogy a nagyszülők járnak értük, vagy a szülők dolgoznak váltott műszakban? Nem fogunk sokáig ott maradni, de remélem jól fogják magukat érezni a gyerekek.
Hétvégén felfújtuk a medencét, Bettina szívesen ment a vízbe pancsizni, Roxána kicsit tartott tőle, hisz nincsen hozzászokva. Aztán annyira jó volt, hogy nem is nagyon akart kijönni, igazán felbátorodott. Hétvégente, mikor együtt vagyunk lehetne igazán olyan idő, hogy a Velencei tóra vagy a Balatonra el tudjunk menni legalább párszor a nyár folyamán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése