Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2010. június 7., hétfő

Boldog születésnapot 2 éves!


A kis Roxána 2 éves lett. Szinte el sem hiszem, annyira rohan az idő.
Lássuk milyen is ő!?
Apróka termetű, annál életrevalóbb leányzó, mindössze 77 cm magas és ruhástól 10 kg már. Nagyon szeret enni, igazából meg is látszik rajta, mindenevő, amit mi eszünk azt ő is megkóstolja. Mosolygós és huncut, sokszor hisztis, de mindent megért és meg is teszi, amire megkérjük. Szavakat használ, egyre több mindent, össze még nem fűzi őket, bár mondjuk Bettinának mondta egyik nap, hogy: NEM TE!
Szemfüles, észreveszi ha megy a repcsi, a fűnyíró, a ninós autók, a sihuhu. Legújabb szokása, amit imádok, szól nekem, hogy: ANYA! SZERETLEK! És ezt elismétli, persze nekem is kell mondanom, hogy: ROXÁNA, SZERETLEK! A másik új szokása, amit viszont nem szeretek, hogy bölcsiből hazaérvén megbűntet egy hatalmas hisztirohammal és anyaragaszkodással. Sajnos nem tudom kezelni, nem lehet eltántorítani tőle, csak az időben bízhatom, hogy majd megoldja.
A mozgása teljesen normális, behozta társait, stabilan jár, fut, pörög, leguggol, feláll a földről, váltott lábbal kapaszkodás nélkül lépcsőzik, egyedül megy fel a csúszdára, mindenre felmászik és gond nélkül le is jön, próbálja az ugrálásban Bettinát utánozni, na azt még gyakorolni kell. Szívesen rajzol, rajzait megnevezi, ami cica, vaú, béka, repcsi szokott lenni általában. Még mindig a hinta a mindene, imád lengedezni, azt szereti minél magasabbra megy a hinta és közben énekli hinta-hitíta, titíta, unááááába, zupp. A bölcsiben ő a legtöbbet játszó gyerek, igazából 10 mp nyugta nincsen, mindig tevékenykedik valamit, hihetetlen sok energiája van, a bölcsiben van már egy kislány barátnője is, akivel sokszor civakodnak és lerendezik egymást (hajhúzás és hangos vitatkozás), de ezen kívül együtt játszanak. Bettinával egyre jobban megértik egymást, szeretik egymást, de ha probléma van, akkor még mindig Roxána bántja a Bettinát és sajnos általában nem kapja vissza és ez újabb tettekre buzdítja.
Egyedül önállóan eszik és iszik, fújja az orrát, kidobja a szalvétát és a zsebkendőt a szemetesbe, nagyon szívesen teljesít apróbb feladatokat.
Tegnap megtartottuk a születésnapját otthon, olyan aranyos volt, nem értette mi ez a nagy felhajtás, zene, torta, ajándékok és sok sok vendég, akik mind őt zsongják körül. Nos azért nem kell félteni, nagyon jól érezte magát és a vendégek is, még táncoltunk is, az ajándékoknak pedig örült.

Isten éltessen sokáig Roxána születésnapod alkalmából, nagyon szeret az egész család, légy egészséges és nagyon boldog!

6 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot Roxána!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis beszámolót írtál kicsi Lánykádról!:)
    Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neki!!!!!
    És várjuk a képeket!!!
    :)

    VálaszTörlés
  3. boldog szülinapot kívánunk!

    VálaszTörlés
  4. Boldog szülinapot Roxánának! :)

    VálaszTörlés
  5. Utólagosan is boldog születésnapot kívánunk!

    VálaszTörlés