Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2013. április 14., vasárnap

Kirándulás - Végre tavasz

Igaza van Anyának, a blogot vezetni kell, időt kell rá szánni, különben elfelejtem a történéseket. Ma nekiálltam kicsit vissza is gondolni, tél, szülinap, húsvét stb. pótolom.
Ma végre elérkezett a tavasz első napja. Volt már egy gyönyörű hétvége márciusban, de aztán újra jött a hó, a hideg. Mondták, hogy vasárnaptól melegszik az idő, bár én nem nagyon hittem el, mikor ma reggel az Emőkét kivittem a vasútállomásra és 4 fok volt. Délelőtt aztán mikor a gyerekek felébredtek és megreggeliztek, lassan elkezdett sütni a nap, hirtelen jött ötlet volt, menjünk kirándulni. Az úticél Neuhaus am Inn és Schärding, ugyanis a két várost és a két országot az Inn folyón lévő híd köti össze. Neuhausban leparkoltunk (Németország), megetettük a kacsákat és a hattyúkat, majd átsétáltunk a hídon Schärdingbe (Ausztriába). Addigra már tényleg egyre melegebb volt, sok ember sétált, biciklizett, ment ki a szabadba. A folyó sétányán mentünk, mikor láttuk, hogy nagyon sokan esznek fagyit. Persze Roxána ötlete volt, hogy keressük meg a fagyist, és a nyalakodás közben besétáltunk a városba. Schärding még mindig egy kis gyöngyszem, egy ékszerdoboz, leültünk a padra és élveztük a napsütést, amit szó szerint hetek óta vártunk.
A séta után eldöntöttük, hogy felmegyünk egyik kedvenc helyünkre a Blaas-hoz, ahonnét rálátni Passaura, a 3 folyóra, ahogy összefolyik. Ott kiültünk, ittunk, a gyerekek pedig játszottak a játszótéren. Persze az étterem csurig tele volt. Kissé elfáradva értünk délután haza, de annyira örültünk neki, hogy nem maradtunk otthon.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése