Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek! Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar, de nem hallgatnak ránk. El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség múlandó, de ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek, és mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapiskálják, hogy veszélyes hely ez a világ, így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket.

2011. augusztus 28., vasárnap

Készülődés - Iskola - Óvoda

Készülnek a lányok és persze mi is. Nagy mérföldkő ez az idén, hiszen Bettina iskolába, Roxána óvodába megy.
Bettinának megvettünk mindent, annak ellenére, hogy két héttel ezelőttig nem tudtuk biztosan hová fog iskolába menni, sikerült mindent elintézni. Megvettük a tankönyveket, ami elég baráti volt 9500,-Ft-ot fizettem a 14 db-ért, amiben van 2 db tudáspróba is, amit ottfogtak az iskolában. Kaptam egy listát, amire még szükség van a tankönyveken kívül, pár nap kellett hozzá, de teljes a lista, megvettünk mindent. Ráadásul Bettina akkorát nőtt az utóbbi időben, hogy szinte az egész ruhatárát le kellett cserélni. A rövid cuccok jók még rá, de a hosszú ujjú vékony felsők és a hosszúnadrágok igen hiányosak voltak. Egyik nap kettesben voltunk shoppingolni, megmondom őszintén nagyon élveztük, ilyet ritkán szoktunk csinálni. Sok szép ruhát is kapott, ami úgy nézem ösztönzi egy kicsit, hogy jobban készüljön az iskolába. Ha kérdezem tőle azt válaszolja várja már az iskolát, de persze nem tudja mi vár ott rá, nem igazán érdeklődik, aztán el tudom róla azt is képzelni, hogy egyszerűen nem beszél róla. Remélem zökkenőmentesen bele fog rázódni viszonylag gyorsan. A tanárnénikkel is találkoztam egyik nap, nagyon aranyosak és segítőkészek voltak, 28-an lesznek így az  1. b. osztályban. 

Roxána nagyon szeretne már óvodába menni. Amikor arra járunk ujjongva mondja, hogy itt van az ő ovija. Szereti a gyerekeket, úgy gondolom vele sem lesz gond. Ha megismeri az óvónéniket, tudja kinek kell szólni, hova kell menni, utána már működni fog a dolog. Neki nem sok minden kellett, hiszen Bettinától megörökölte a cuccait, gondolok itt ovis zsákra, tornazsákra, ágyneműre. Még a jele is ugyanaz lesz: virág. Egyik nap a cipőboltban voltunk tornacipőt venni és volt ott egy szuper magasságmérő. Biztosan nőttek a gyerekek, főleg Bettina.
Roxána így jelenleg 88 cm magas és 11 kg, pedig annyit eszik, de 10 mp nyugta nincsen, állandóan mozgásban van, sok a dolga, szerintem, amit megeszik le is mozogja.
Bettina a mostani mérés alapján 121 cm és 24 kg, sokat hízott a nyáron, de az étvágya is jó, főleg, ha sütiről van szó. 

Az úszásra szeptember elején kell jelentkezni, kíváncsi leszek kiket lehet majd választani oktatónak. Sajnos a kiválasztott most szült meg, legutóbb mikor beszéltem vele, azt mondta, hogy októberben már dolgozni akar, de azért én ezt két gyerek után úgy gondolom elég elhamarkodott kijelentés. Első gyerek, 1 hónapos korában kötve hiszem, hogy újra dolgozna. Végülis a lényeg az, hogy ne óvodásokkal legyen, hanem a saját korosztályával, akik azonos szinten vannak vele. Sűrű hét kezdődik el csütörtöktől :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése